duminică, 24 aprilie 2011

Hristos a înviat !

A venit iepuraşul? Oare de ce vine iepuraşul ci nu oricine altcineva?
În fine.... a venit şi mi.a lăsat nişte mărgele. Sec. Mi le doream şi nu sunt tocmai ieftine pentru nişte mărgele, dar oricum gestul contează. M-ai bine îmi adcea un bichon maltez (ăla pe care il cer de ceva vreme) şi aşa ar fi făcut-o fericită şi pe mama care e mai rau ca mine uneori.
Nu asta am vrut să fie ideea postului. Mă tot întreb cine e iepuraşul ăsta şi ce sunt sărbătorile pascale în sec. XXI? Am dat o fugă prin magazine ieri... ultimele pregătiri.. rafturile cu ouă gata fierte şi colorate erau aproape GOALE. Peste hotare chiar atât de comozi au devenit oamenii? Dar nici la noi în ţară nu e chiar atât de roz... La noi în ţară de la blocuri până la situţia politică totul e gri. Dar TRADIŢIILE unde ne sunt? Nu le cunoaştem sau nu vrem să le ducem mai departe? Îi mai aud pe câte unii spunând ,,nu aveam timp''. Hai, serios? Nu avem timp? Pentru internet şi cluburi ne găsim timp, să facem un cozonac sau să înroşim un ou roşu..nu.
Adevărata frumuseţe a sărbărorii e cea spirituală şi depinde de fiecare cum o simte. Hristos S-a răstignit pentru mântuirea lumii. Gândeşte.te la asta înainte de a mai face ceva. Şi până la urmă sărbătoarea e asemenea muzicii: doar dacă o asculţi atent îţi atinge sufletul.

4 comentarii:

  1. Din pacate, taditiile se uita de la an la an, sunt uimit ca mai sunt tineri care stiu de ele si se lupta pentru a schimba ceva . Foarte inspirat post-ul (postarea ca sa nu se inteleaga altceva) dupa cum spuneam foarte inspirata, sper din suflet sa ajunga departe si sa puna oamenilor un semn mare de intrebare. Comoditatea a ajuns ceva obisnuit pentru oricine, pot spune ca si eu sunt de multe ori tentat sa iau totul de-a gata, insa stiu ca nu e bine . Sper din tot sufletul sa poti sa schimbi ceva cu aceasta postare, sa schimbi o mentalitate gresita pe care aproximativ toata lumea si-a creat-o, inca nu e prea tarziu ca lumea sa revina la traditii, pana la urma asta inseamna o sarbatoare, nu doar sa stai sa mananci, sa bei si sa dormi. Imi amintesc si eu de cand eram mic si ma jucam in casa sau ma uitam la Scooby Doo in timp ce parintii mei inroseau oua de paste . Nu cred ca esistau pe atunci oua inrosite gata in magazine, oricum chiar daca existau nu ar fi fost acelasi lucru. Un alt lucru pe care as vrea sa il adaug se refera tot la inrositul oualelor de paste. Dupa parerea mea ouale de pasti sunt rosii punt. Nu ros-albastre nu galbene nu portocalii, galbene sau alte culori, si aici lumea greseste, destul de mult. Mai spun odata cu toate ca ma repet, sper ca sa poti sa lasi un semn de intrebare cu acest post eu in cei 3 ani de blogging nu am reusit sa schimb nici o mentalitate dar am reusit sa pun oamenii pe gand daca fac bine ce fac ! Sper sa reusesti pentru ca ai potential si meriti sa fi citita, ai o gandire foarte matura . Happy Blogging !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu i-a cerut nimeni să se răstignească, nu-i suntem datori cu nimic unuia care, de bună voie şi nesilit de nimeni, a vrut să o termine cu viaţa în stil grande şi să facă pe interesantul îndatorând miliarde de oameni, gata oricând să comită cele mai sângeroase atrocităţi în numele lui...

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a rastignit din iubire pentru oameni. Nu a trebuit sa i se spuna sau sa fie obligat sa o faca. El e cel care a vrut ca noi sa nu purtam povara grea a pacatelor.

    RăspundețiȘtergere